| Adó 1% | BLOG! | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Tevékenységeink | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

gazdit kereső kutya, állatmentés

Állateledel adományt hozott a Waberer’s

Állateledel adományt hozott a Waberer’sAz Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő feladatait a Waberer’s logisztikai szolgáltató munkatársai tápadománnyal segítették. A 400 kiló kutyatápot, macskatápot, állateledelt a dolgozók apránként adták össze, hogy az állatvédő egyesület által mentett kutyák és cicák tartási körülményein segítsenek.

Köszönjük az adventi adományokat! - kutyakarácsony

Köszönjük az adventi adományokat! - kutyakarácsonyAz Orpheus Állatvédő Egyesület évente 800 bajban lévő, kidobott kutyát és cicát ment meg. Sok megunt házi kedvencet dobnak utcára, nagyon sok a felelőtlen állattartó. Az állatok megmentését segítő embertársaink támogatását hálás köszönettel fogadjuk. Sokan a védencek táplálásában vagy éppen gyógykezelésében nem tudnak segíteni, örömmel fogadunk már nem használt nyakörveket, pórázokat, kutyaházat.

Állatmentő kocsi

Állatmentő kocsiAz Orpheus Állatvédő Egyesület működőképes (karbantartást - állagmegóvást igénylő), az egyesület által nem használt gépjárműje civil állatmentő részére ingyenesen adta át. A gépkocsihoz chipolvasó, sárga sziréna is járt, amit a támogatott a járművel együtt tulajdonba kapott meg.

Társadalmi felelősségvállalás, állatvédelem

Társadalmi felelősségvállalás, állatvédelemMegmentjük az állatokat. A felelőtlen állattartók által utcára dobott kutyák és cicák megmentése folyamatos feladat. Sajnos elegendő forrás a költségek finanszírozására csak részben áll rendelkezésre. Ezért az állatbarát magánszemélyek, az állatok védelmét szem előtt tartó cégek segítsége, felajánlása, támogatása fontos része az állatvédelmi feladatokban való részvételnek. A legapróbb felajánlás is óriási segítség, köszönjük!

Kérjük támogassa az Állatok megmentését!

Kérjük támogassa az Állatok megmentését!Évente 800 magára hagyott, utcára kidobált kutya, cica életét sikerül megmentenünk. Az állatvédelem, az állatmentés nagyon fontos tevékenység, hiszen az ember nélkül ezek a szegény háziállatok életképtelenek. Az állatbarátok egyre többször kérik a segítségünket. Együtt könnyebben véghez vihetjük a bajban lévő kutyusok és cicusok megmenekítését! Segítsen, hogy segíthessünk! Köszönettel fogadjuk kutyaház, állateledel, póráz - nyakörv, állatgyógyászati eszköz (gyógyszer), állatorvosi kezelés felajánlását, anyagi támogatását, állatmentő segítségét. Figyelmét, közbenjárását, támogatását nagyra értékeljük, köszönjük!

Madarak etetése - készítsünk madáretetőt!

Madarak etetése - készítsünk madáretetőt!Amikor a fák elhullajtják leveleiket – amikor beköszönt a hideg tél - érdemes körülnézni kertünkben, vajon hogyan jutnak élelemhez a madarak, mi tudja megvédeni őket a hidegtől. Fontos a tűlevelű és örökzöld növények szerepe.

A tobozok, magvak élelmet, a növények búvóhelyet biztosítanak számukra. Jó, ha a kertnek olyan része is van, ahol a sűrű bozót a lombkorona szintjéig ér. A talajt takaró növények, a fás, bokros ligetek is búvóhelyül szolgálnak.

Gyerekek ismerkedtek az állatvédelemmel

Gyerekek ismerkedtek az állatvédelemmelAz Algyői Fehér Ignác Általános Iskola felsős tanulói látogatták meg az Orpheus Állatvédő Egyesület utcáról mentett védenceit. Az állatvédő egyesület állatmentő tevékenysége mellett környezettudatosságot segítő oktatási programokkal segíti, hogy a gyerekek felnőtt korukra felelős állattartóvá válhassanak. A színes programon volt kutya chipezés, állatsimogató, a gyerekek eledelt hoztak a gazdikereső kutyusoknak. A program nem titkolt célja volt, hogy a gazdit kereső kutyusok és cicusok számára esély teremjen a gazdisodásra.

Állatmentő Munkatársat Keresünk

Állatmentő Munkatársat KeresünkÁllatmentő, állatgondozó, környezetvédő, oktató és nevelő, gazdikereső, egyszóval állatvédelmi-mindenes feladatokra, kifejezetten hosszú távban gondolkodó férfi / nő munkaerőt keres az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett Állatvédelmi Központ. Felvenni kívánt személyek száma: 2 fő. A munkakőr jellege: 8 órás, hivatalosan bejelentett munkaviszony, munkarend: folyamatos. A munkavégzés legfőképpen Szegeden, Algyőn történik. Alkalmasnak érzed magad a feladatra? Jelentkezz!

Föld Napja 2015

Föld Napja 2015A felelős állattartás népszerűsítése és a környezettudatosság az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő programja mellett fontos feladat. A Föld Napja rendezvénysorozaton általános iskolákban előadásokkal, állatsimogatókkal, a Füvészkertben tartott rendezvényen arcfestéssel, gazdikeresővel, a IV. Kutyafuttában rendezvényen gazdikeresővel, állatsimogatóval, állatbarát ingyenes kiadványokkal vettünk részt.

Kutyaházat kaptunk, köszönjük!

Kutyaházat kaptunk, köszönjük!Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő munkáját sokan figyelemmel kísérik. Nagy öröm számunkra, amikor valaki az ádáz állatos problémák megoldásához segítséget, támogatást, figyelmet, biztatást nyújt. Egy állatbarát hölgy által felajánlott kutyaház az idei télen kutyusok túlélését segíti majd. Szeretettel és hálával fogadunk minden jó szándékú segítséget, mely az évente megmentett nyolcszáz állat megmentésében segít. Hálásan köszönjük!

Állatvédelmi szemléletformálás a fesztiválokon is

Állatvédelmi szemléletformálás a fesztiválokon isAz állatok mentése mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, intézményekben, fesztiválokon is a felelős állattartásra, a környezettudatos szemléletre oktat. 2014-ben többek között a SZIGET Fesztiválon, a SZIN 2014-en is sikeresen voltunk jelen. A fiatalok egyre nyitottabban és egyre befogadóbban fogadják az állatvédelmi témaköröket, mely nagy örömmel tölt el bennünket.

Augusztus 20 - Elszökhetnek kedvenceink a tűzijáték fény-és hangjátéka miatt

Augusztus 20 - Elszökhetnek kedvenceink a tűzijáték fény-és hangjátéka miattAz ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat. Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára a durrogás idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet. Megelőző intézkedésekkel a kóborrá váló állatok számát csökkenthetjük, illetve a felelős állattartást segíthetjük elő. Érdemes odafigyelni a háziállatokra, mivel sok kóborrá váló kutya / cica sose kerül haza...