állatvédő állatmenhely adó 1 százalék kutya cica mentés
| Adó 1% | Állatvédő Blog | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Durva (+18) | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Állatbarát Gyermeknap a játszótéren!

Állatbarát Gyermeknap a játszótéren! A Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett játszótérrel régi keletű a kapcsolatunk. A környékről számos esetben mentettünk meg gazdátlan vagy bajban lévő állatokat. A Játszótér Vezető a közelgő gyermeknapi rendezvényre készülve gondolta azt, hogy elhív bennünket is a szervezett programra. Mikor odaérkeztünk, kutyára „éhes” gyerekek rohanták meg önkénteseinket. Szerveztünk állatfelismerőt, totókat, állatsimogatót, rajzversenyt, de volt olyan ajándék, aminek a nyertesét csak versenyfutással tudtuk kiválasztani. :)

Hídi vásáron kerestünk gazdikat - sikerrel!

Hídi vásáron kerestünk gazdikat - sikerrel! 180 kiállító az ország minden pontjáról és határon túlról, mesterségbemutatók, kézműves portékák – már hagyomány szerint a Szeged napjához legközelebb eső hétvégén újra árusok utcájává vált a Belvárosi híd, két napon át tartott a hétvégén a tizedik hídi vásár. Az első standok a Kerek Perecnél álltak. Innen egyetlen lépéssel, mintha egy ajtón nyitna be az ember, részesévé válhatott az ismerős, mégis felfedeznivalókat tartogató programnak. Ismerősek az illatok – virágos szappan, fahéj – és a hangok – csengők, harangok, furulyaszó. Az Orpheus Állatvédő Egyesület és a CSEMETE is részt vett környezetvédelmi kiállítóként a rendezvényen.

Fontos a veszettség elleni küzdelem!

Fontos a veszettség elleni küzdelem!Kutyánkat kötelező évente legalább egyszer beoltatnunk a veszettség elleni védőoltással. Macskánkat sem árt megelőző védőoltásra vinnünk, ha az sokat van a szabadban! A közterületeken, a természetben élő ragadozó állatokat tavasz és ősz tájékán kiszórt vakcinákkal etetik, így előzi meg az állategészségügyi hatóság a vírus járványszerű elterjedését...

Ingyen elvihető kiskutyák!

Ingyen elvihető kiskutyák!Az Orpheus Állatvédő Egyesület által üzemeltetett Ebrendészeti telepre az utóbbi két-három hónapban több vemhes állapotban lévő kutya is bekerült. A nem várt szaporulatok problémájának oka a felelőtlen kutyatartás, szaporítás illetve az ivartalanítás hiánya lehet! Sok felelőtlen gazdi a vemhes állattól úgy szabadul meg, hogy az állatot autóval egy kietlen helyre viszi, és ott magára hagyja...

A ládába zárt kutyák - a telep elé dobva...

A ládába zárt kutyák - a telep elé dobva...Az egyik kora reggel az ebrendészet munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy valaki az állatvédelmi telep elé dobott egy kis ládába begyömöszölve kutyákat. Az állatok éppen hogy belefértek a ládába, az elkövető úgy becsomózta őket, hogy ha az állatvédők nem szabadítják ki a szerencsétleneket, akkor kevés ideig maradhattak volna csak életben...

A kutyák három hónapos körüliek, játékosak, barátságosak, kanok. Le lettek fertőtlenítve, parazitáktól mentesítve.

Elütötték, gerincét törte, otthagyták

Elütötték, gerincét törte, otthagytákEgy kertvárosi részen egy ott kóborló labrador - jellegű kutyát elcsapott egy autó. A szemtanúk egy csattanást hallottak, majd - amikor odanéztek - egy szürke, távolodó autót láttak... már megint a szokásos: "az elkövetők cserbenhagyták az elütött kutyát"...

A környéken lakó állatbarátok hívták az ebrendészetet segítségül, az állatvédelmi szakemberek az állatnál gerinctörést valószínűsítettek. Ezt a soron következő állatorvosi vizsgálat is megerősítette. Az állatot meggyógyítani nem lehet, szenvedéseinek megszüntetéséhez altatást kellett alkalmazni.

Molly üzent, köszöni, jól van!

Molly üzent, köszöni, jól van!Tisztelt Ebrendészet!

Köszönetet szeretnék mondani, hogy az utcáról kimentettetek, és szerető gazdát találtatok nekem!

2008. október 14-én hozott el gazdám az ebrendészetről, ott Mojli néven szólítottak. Kis gombóc, fekete kölyök kutya voltam, most Molly névre keresztelt az új családom!

Szilveszter = petárdázás = sok kóbor állat!

Szilveszter = petárdázás = sok kóbor állat!Kutyák is pusztulhatnak a szilveszteri petárdázás miatt

Az óévbúcsúztató vigadalomban elsütött petárdák, és tűzijátékok miatt sok házi kedvenc riadtan szalad világgá. Az ilyenkor elkóborolt állatok közül sok sohasem kerül elő. Legtöbbjük autók kerekei alá kerülnek, vagy a hidegben gyorsan legyengülnek, de nem ritka, hogy az erdőkben vadászok lövik azokat ki. Az Orpheus Állatvédő Egyesület arra kéri a háziállattartókat, hogy az év utolsó „durrogós” napjaiban kedvenceikre fokozottabban ügyeljenek.

Kutyánál is van kutyább?!

Kutyánál is van kutyább?!Karácsony előtt pár nappal egy főútvonalon bolyongott egy vizsla szuka. Az ebrendészetnek sikerült az állatot sérülés nélkül befognia. A kutya a karanténos megfigyelését még töltötte, mikor rátalált a telepen a gazdája.

Ez eddig rendben is van, de tőle megtudtuk, hogy egykutya nem kutya, kutyánál van kutyább is!

Gázolt, majd tovább sietett...

Gázolt, majd tovább sietett...Autóval trancsírozta szét - élve, lógó belekkel hagyta magára a kutyát

Reggel van, a 30-as övezetben az autó 60-ra gyorsul. A kiszaladó kutyát a rövid féktáv miatt már nem tudja az autó elkerülni. A kocsi kereke a becsapódás után széttrancsírozza a kutyát.

Nálunk járt Miki-Viki!

Nálunk járt Miki-Viki!A Mátrix Alapítvány Mikulás projektjének részeként az állatvédők telepén is leállt Miki-Viki. Amiért annyi állaton segítettünk az év minden napján, azért úgy gondolta a Mikulás projekt, hogy mi is kaphatnának pár szaloncukrot, édességet és csöppnyi örömöt Miki-Vikitől.

Jó volt, hogy gondoltak ránk is!

Láncra vert kutyák!?

Láncra vert kutyák!?Nem kellene az ember legjobb barátjának elszenvednie a kegyetlen rabságot, mégis sok ember láncra verve tartja kutyáját.

A láncon tartott kutya a szűk kennelben vagy a fához szögezve sok esetben idegileg is kikészül, így könnyebben balesetet - harapást okozhat, ráadásul a házat sem tudja rendesen őrizni...

Miért tart olyan ember kutyát, akinek ehhez nincs megfelelő ismerete vagy tartási helye?!