állatvédő állatmenhely adó 1 százalék kutya cica mentés
| Adó 1% | Állatvédő Blog | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Durva (+18) | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Sok kutyus és cicus várja örökbefogadók jelentkezését!

Sok kutyus és cicus várja örökbefogadók jelentkezését!  Az Orpheus Állatvédő Egyesület működteti Szegeden az ebrendészetet. Megfigyelési idejüket letöltött, veszettség ellen oltott, féregtelenített, egészséges kutyusok várják megmentőjüket! Figyelem: a telepre folyamatos jelleggel kerülnek be újabb állatok! Ha nem kerülnek gazdához a befogott négylábúak, a hatósági állatorvos elrendelhet akár altatást is! Ezért is fontos az állatvédő szervezet gazdakereső programja.

További információ kérhető a 20/360-98-46-os telefonszámon, az ebrendészet weboldalán is!

Nem fulladtak vízbe – megmentettük őket!

Nem fulladtak vízbe – megmentettük őket!Rendőrségi ügy is lett abból az állatkínzási ügyből, amiben valaki zsákba kötött néhány magatehetetlen cicust, majd egy víztől dagadó csatornába hajította őket. Bizony… emberek, vannak, akik bármire képesek… Sokan nem tudják, hogy az állatokkal ilyen módon bánni BŰNCSELEKMÉNY!

A cicák az ebrendészeten várják szerető gazdik jelentkezését!

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédők

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédőkÖt szemrevaló kiskutyát zárt valaki dobozba, majd étel és víz nélkül magára hagyta őket Szeged egyik kertvárosában, Baktóban. Ugyanezen a napon kicsit odébb zsákba csomózott valaki két macskát, majd az esőtől dagadó egyik csatornába hajította őket. A dobozos kutyákat, és a vízbe fulladásuk előtt a macskákat is kimentették az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai. Az esetek sora végtelen.

Rothadó haltetemek a belvárosban!

Rothadó haltetemek a belvárosban!Az egyik napos délelőtt befutott egy hívás! Miszerint egy diszperzites vödörben valami büdös dolog van! Kimentünk a helyszínre, ami a belváros egyik utcája volt. A bizonyos vödör telis-tele haltetemekkel várt ránk. Az emberek jó nagy ívben kerülték el még a járdát is. Igazán gusztustalan és figyelem felkeltő volt. Nem tudni ki, mikor és miért pont oda rakta, rakták.

Kukába dobták a megunt tengeri malacot

Kukába dobták a megunt tengeri malacotEgy állatbarát levitte a szemetet, már éppen dobta volna bele a nagy konténerbe, amikor mocorgást látott. Amikor jobban odafigyelt, akkor látta meg, hogy valaki akváriumostól bedobta megunt állatát a kukába. Az állat nyakán daganatféle nőtt ki, valószínűleg ezért döntött az állat kidobása mellett...

Aki állattal ilyen tettekre képes, az nagy valószínűséggel emberekkel is megcsinálná ugyanezt. A felelőtlenül megvásárolt állatokat a gyerekek / felnőttek hamar megunják, sok esetben az utcára dobálják azokat.

Ezek macskavédőknek hiszik magukat

Ezek macskavédőknek hiszik magukatSzeged város némelyik tömbházában lakó személy állatvédőnek képzeli magát. Szerintük az a macskavédelem, hogy a ház mögött (az óvoda és a játszótér közelében) macskaodúkat építenek, oda naponta ételt hord (ami legtöbbször csontkukacossá rothad)... Nekik öröm, hogy kismacskák szaporodnak az odúkban, nekik gondoskodás a velük való foglalkozás. A születő állatok (a képek is mutatják) betegek, fertőzéseket terjesztenek. A macskautálók évente 1-2x lecsapnak az ott élő állatokra. Igazi háború… Az lenne az igazi macskavédelem, ha a halálra ítélt kiscicák meg sem születnének!

Kiugrott az ablakon

Kiugrott az ablakonFurcsa dolognak lehettek a március első hetében azok a szemtanúi, akik Szegeden a Budapesti krt. 28/a ház körül jártak este 8 óra tájékán. Egy kutya kiugrott vagy kiesett az ottani panelház legfelső emeletének ablakából. A kiérkező rendőrök a kutya elhalálozása miatt vizsgálatokat indítottak esetleges állatkínzás lehetősége miatt. Azonban az ügyet végül balesetnek nyilvánították.

A vonatsínen elpusztult kutyák

A vonatsínen elpusztult kutyákBejelentés érkezett, hogy a MÁV egyik vasútvonalán két ebtetem található. Rövid időn belül kiérkeztünk a helyszínre. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a tetemek legalább egy hete bomlanak a sínek között. Hogy lehet hogy senkit nem zavart a látvány és a szag egy hétig, pedig a házaktól 200m-re volt, ráláttak a sínekre, és a rothadó hús szaga elviselhetetlen volt még távolabbról is?!