állatvédő állatmenhely adó 1 százalék kutya cica mentés
| Adó 1% | Állatvédő Blog | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Durva (+18) | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédők

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédőkÖt szemrevaló kiskutyát zárt valaki dobozba, majd étel és víz nélkül magára hagyta őket Szeged egyik kertvárosában, Baktóban. Ugyanezen a napon kicsit odébb zsákba csomózott valaki két macskát, majd az esőtől dagadó egyik csatornába hajította őket. A dobozos kutyákat, és a vízbe fulladásuk előtt a macskákat is kimentették az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai. Az esetek sora végtelen.

Rothadó haltetemek a belvárosban!

Rothadó haltetemek a belvárosban!Az egyik napos délelőtt befutott egy hívás! Miszerint egy diszperzites vödörben valami büdös dolog van! Kimentünk a helyszínre, ami a belváros egyik utcája volt. A bizonyos vödör telis-tele haltetemekkel várt ránk. Az emberek jó nagy ívben kerülték el még a járdát is. Igazán gusztustalan és figyelem felkeltő volt. Nem tudni ki, mikor és miért pont oda rakta, rakták.

Kukába dobták a megunt tengeri malacot

Kukába dobták a megunt tengeri malacotEgy állatbarát levitte a szemetet, már éppen dobta volna bele a nagy konténerbe, amikor mocorgást látott. Amikor jobban odafigyelt, akkor látta meg, hogy valaki akváriumostól bedobta megunt állatát a kukába. Az állat nyakán daganatféle nőtt ki, valószínűleg ezért döntött az állat kidobása mellett...

Aki állattal ilyen tettekre képes, az nagy valószínűséggel emberekkel is megcsinálná ugyanezt. A felelőtlenül megvásárolt állatokat a gyerekek / felnőttek hamar megunják, sok esetben az utcára dobálják azokat.

Ezek macskavédőknek hiszik magukat

Ezek macskavédőknek hiszik magukatSzeged város némelyik tömbházában lakó személy állatvédőnek képzeli magát. Szerintük az a macskavédelem, hogy a ház mögött (az óvoda és a játszótér közelében) macskaodúkat építenek, oda naponta ételt hord (ami legtöbbször csontkukacossá rothad)... Nekik öröm, hogy kismacskák szaporodnak az odúkban, nekik gondoskodás a velük való foglalkozás. A születő állatok (a képek is mutatják) betegek, fertőzéseket terjesztenek. A macskautálók évente 1-2x lecsapnak az ott élő állatokra. Igazi háború… Az lenne az igazi macskavédelem, ha a halálra ítélt kiscicák meg sem születnének!

Kiugrott az ablakon

Kiugrott az ablakonFurcsa dolognak lehettek a március első hetében azok a szemtanúi, akik Szegeden a Budapesti krt. 28/a ház körül jártak este 8 óra tájékán. Egy kutya kiugrott vagy kiesett az ottani panelház legfelső emeletének ablakából. A kiérkező rendőrök a kutya elhalálozása miatt vizsgálatokat indítottak esetleges állatkínzás lehetősége miatt. Azonban az ügyet végül balesetnek nyilvánították.

A vonatsínen elpusztult kutyák

A vonatsínen elpusztult kutyákBejelentés érkezett, hogy a MÁV egyik vasútvonalán két ebtetem található. Rövid időn belül kiérkeztünk a helyszínre. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a tetemek legalább egy hete bomlanak a sínek között. Hogy lehet hogy senkit nem zavart a látvány és a szag egy hétig, pedig a házaktól 200m-re volt, ráláttak a sínekre, és a rothadó hús szaga elviselhetetlen volt még távolabbról is?!