állatvédő állatmenhely adó 1 százalék kutya cica mentés
| Adó 1% | Állatvédő Blog | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Durva (+18) | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Az állatkínzó autós elütötte, és félholtan az út szélén hagyta a kutyát

Az állatkínzó autós elütötte, és félholtan az út szélén hagyta a kutyát Biztos nagyon sietett haza az autós, aki november 26-án, délután fél hat körül Szeged felől Szentmihálytelek határában a megengedett sebesség kétszeresével robogott. A rohanás közben elütötte az út szélén kóborló labrador kutyát.

Macskavédelem vagy állatkínzás!?

Macskavédelem vagy állatkínzás!?Alapvetően jót akartak cselekedni azok, akik eledelt és vizet raktak ki a kóborló macskáknak az utcára, de nem számoltak azzal, hogy az etetőhöz szoktatott állatokat vannak akik nem szeretik. A villanypóznához közel lévő etetőtálakhoz szoktatott macskát, ember vagy kutya felkergette a magasfeszültségű vezeték közelébe, így történhetett meg, hogy a magasfeszültség az utcán elpusztította.

A kutya útjának itt lenne a vége?!

A kutya útjának itt lenne a vége?!Valaki úgy gondolta, hogy a kutyájának (aki leszolgált már legalább 10 évet gazdája mellett) halála után a legjobb helye az út szélén van, egy zsákban.

Az elhullott házi kedvenceknek nem ez a legillőbb végállomása! Ráadásul döglött állat út szélére dobása mások egészségét is veszélyezteti...

Ebrendészetünk megfelelően ártalmatlanította az állati tetemet, mert ennyi járt neki is...

Vadászkaland - a vadászember is ember!

Vadászkaland - a vadászember is ember!Az ebrendészet központja egy erdős területen van. Minden évben a 6-8 hónapig elnyúló vadászidényt állatvédő munkatársaink, önkénteseink is megélni kényszerülnek. Van, hogy hajnalok hajnalán, a telepünktől 20 méterre terepjáró luxusautók fékeznek, puskákkal az erdőbe erednek, és zsákmánnyal délelőtt már el is robognak.

Ők nem jóllakni akarnak, nem a túlélésért lövik az ennivalónak valót… ők az öldöklés örömét pénzük árán élik meg.

Macskatetem a hálóban!

Macskatetem a hálóban! Egy ház falához támasztott halászati hálóba csavarodott egy macska. A háló tulajdonosa az állatot csak döglött állapotban fedezte fel.

Adott a környzet, ahol sok macska él... az ottlakók nem láttak senkit, aki esetleg a macskával ezt tehette... Hogyan csavarodhatott bele ez a szegény cica ebbe a halászatra használt hálóba?!?

Egy kutyus, aki már boldog!

Egy kutyus, aki már boldog! Állatok örökbeadása az Ebrendészeten nagy esemény. Így kapnak új esélyt a kidobált, általunk megmentett állatok. Gondosan megválogatjuk az új gazdákat, mert nem szeretnénk a kutyussal kóbor állatként újra találkozni az utcán.

Jó érzés tölt el bennünket, mikor a kivitt állatok kapcsán gazdiktól pozitív visszajelzéseket kapunk.

Ezt a levelet Pamacs gazdája küldte:

Leparkolták a lovat a város közepén?!

Leparkolták a lovat a város közepén?!Állatbarátok vették észre, hogy lakhelyük közelébe valaki kikötött egy lovat. Napról napra jobban aggódtak, mert senkit sem láttak a ló közelébe, senkit sem láttak, aki az állatról gondoskodna.

Miért lehet ott a ló? Valaki így mondott volna le róla? Vagy vágásra vitte oda valaki?

Kutyazápor az Ebrendészeti Telepen

Kutyazápor az Ebrendészeti TelepenAz utóbbi néhány nap többen kutyákat kötöttek, illetve dobáltak be az ebrendészeti telep kerítésén. Sokan az állataikat felelőtlenül szaporítják. Vannak, akik az eladhatatlan ebeket meggondolatlanul utcára dobálják, azoktól mások kárára szabadulnak meg.

Amikor a kutya majdnem megette a nagymamát...

Amikor a kutya majdnem megette a nagymamát...Adott egy család. A családban aranyos kis gyerekek vidáman élnek. A lurkók szülei gondoskodó hangyaként szorgoskodnak, hogy a családnak mindene meglegyen. Mi hiányzik még?! Egy kutya! A család tudatlanul megveszi a kis szőrgombócot. Egy „ír farkas-kaukázusit”. Nincs sok idő az állattal foglalkozni… rá is nől a fejükre...

Meggyógyított tőkés récék kerültek vissza a szabadba!

Meggyógyított tőkés récék kerültek vissza a szabadba!Szeged - Tizenegy tőkés récét engedtek szabadon a Szegedi Vadasparkhoz tartozó Sancer-tavon, a madarakat Az Orpheus Állatvédő Egyesület fogta és szállította be az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába. Ott kaptak kezelést és gyógyultak meg.

Tizenhárom legyengült tőkés récét vitt be az Orpheus Állatvédő Egyesület a vadaspark mentőközpontjába a szegedi Zápor-tótól, két madár sajnos röviddel a beérkezése után elpusztult…

Kutya-és cicamentés - örökbeadási akcióhónapot indítottunk!

Kutya-és cicamentés - örökbeadási akcióhónapot indítottunk! Az Orpheus Egyesület állatvédelmi céllal üzemelteti Szegeden az ebrendészeti telepet. Ide a megunt, utcára kidobott, leadott vagy egyéb módon gazdátlanná váló állatok kerülnek. A bekerült egyedeket az ebrendészet munkatársai először karanténban megfigyelik, így szűrik ki az esetleges betegségeket. A megfigyelési idő letelte után az állatokat - ha nem jön értük új gazda - el kellene altatni. Szerencsére az állatvédők a bekerült (egészséges, kiadható) kutyáknak - macskáknak legtöbbször új gazdákat tudnak találni. Így kapnak esélyt az élethez a magukra hagyott háziállatok.

Kacsatetemek a Zápor-tó körül

Kacsatetemek a Zápor-tó körül Több mint egy hete folyamatosan pusztulnak a kacsák a Zápor-tó körül. Nem tudni még mi okozza a tömeges pusztulást, a vizsgálatok folyamatba vannak. Rendszeresen járunk ki a tóhoz, a tetemeket összeszedni.